CJO spreekt zijn diepe medeleven uit met slachtoffers en nabestaanden aanslagen Parijs

door | nov 16, 2015 | Nieuws

Het Centraal Joods Overleg, de vertegenwoordiger van georganiseerd Joods Nederland, spreekt zijn diepe medeleven uit met de slachtoffers van de moorden in Parijs afgelopen vrijdagavond 13 november en met hun nabestaanden. Tegelijkertijd wil het CJO uitdrukking geven aan zijn solidariteit met het Franse volk en de Franse staat.

 De enige manier waarop de mensheid zich werkelijk kan verdedigen tegen de wrede terreur op basis van extremistische religieuze en politieke overtuigingen is door een onverbrekelijke band tussen alle mensen van goede wil, ongeacht hun levensovertuiging en hun nationaliteit. Alleen de wil om werkelijk mens te zijn en onder alle omstandigheden het leven te respecteren kan de basis vormen van deze coalitie der goedwillenden.

De aanhoudende onmenselijke wreedheden van de terroristen op vele plaatsen in de wereld  laten ons geen keus: Wij móeten de terreur bestrijden met alle middelen die ons ten dienste staan. En dat kunnen we alleen door standvastig en solidair te zijn met elkaar.