Een jammerlijk gemiste kans!

door | mrt 10, 2017 | Nieuws

Het nationaal 4en5mei Comité heeft besloten om de groep Broederliefde met rapper Emms niet te benoemen tot Ambassadeur van de Vrijheid op de komende bevrijdingsdag.

In de eerste plaats was het natuurlijk een  blunder van het Comité om rapper Emms, een man met een voorgeschiedenis van onversneden antisemitische kreten,  te kandideren voor het ambassadeurschap; er was duidelijk niet voldoende antecedentenonderzoek gedaan. Maar toen zijn wandaden aan het licht kwamen toonde rapper Emms zich zeer schuldbewust. Hij bood excuses aan  en heeft een bezoek gebracht aan Auschwitz.

Het Comité aanvaardde zijn excuses en handhaafde aanvankelijk het ambassadeurschap. Echter, door de emotionele klachten van enkele particulieren  is het Comité-en dat is de tweede blunder-  weer in zijn schulp gekropen en heeft besloten om Emms en zijn groep niet te benoemen tot Ambassadeur van de Vrijheid.

Terwijl dit nú juist een uitgelezen kans was om  “van je nadeel  je voordeel te maken”, om iets negatiefs om te buigen tot iets positiefs. Als Emms voorafgaand aan het optreden zijn fans had toegesproken en openlijk had beleden hoezeer hij in de fout was gegaan en hoe belangrijk het is om je niet te laten meeslepen door slechte invloeden en hoezeer Auschwitz indruk op hem had gemaakt dan was een enorme doelgroep bereikt die bijna op geen enkele andere manier te bereiken is. Dan was er een wérkelijk zinnige boodschap verkondigd en was er écht kleur gegeven aan Bevrijdingsdag. Een jammerlijk gemiste kans!

Comité, doe je werk beter. Stapel niet fout op fout, dat is in ons aller nationale belang. Verander desnoods de samenstelling van het Comité.

Emotionele klagers, tel af en toe even tot tien vóór dat je je emoties uitschreeuwt. Ook waarachtige en gerechtvaardigde emoties mogen ons niet verhinderen om ons verstand te gebruiken.

Comité en klagers hebben er samen voor gezorgd dat er een  uitgelezen kans verloren is gegaan om eindelijk eens iets goeds te doen met de Bevrijdingsdagviering.

 

Ron van der Wieken

Voorzitter CJO