Save the date: 9 november Kristallnachtherdenking

door | aug 30, 2017 | Antisemitisme bestrijding, Nieuws

Ook dit jaar zal het Centraal Joods Overleg op 9 november de Nationale Kristallnachtherdenking in de Portugese synagoge in Amsterdam organiseren.

Tijdens de herdenking zullen sprekers namens de politiek, Joods Nederland en de (Joodse) jongeren een toespraak houden. Tevens zal er een ooggetuige geïnterviewd worden en een en ander muzikaal omlijst worden.  Hierna zal er in de Hollandsche Schouwburg een kranslegging plaatsvinden.

Zoals we op 26 januari stilstaan bij de bevrijding van Auschwitz als eind van de Holocaust, hopen we op deze manier op een waardige en respectvolle manier stil te staan bij de verschrikkingen die in de nacht van 9 november 1938 de opmaat zouden zijn voor de Shoa.

Omdat wij het belangrijk vinden dat er, zeker in deze tijd van toenemend antisemitisme,  ook nu nog wordt stilgestaan bij hetgeen destijds heeft plaatsgevonden, verzoeken wij u 9 november vrij te houden zodat u deze avond aanwezig kunt zijn.

Op een later tijdstip zullen wij naar buiten treden met meer informatie betreffende de precieze aanvangstijd, sprekers en andere relevante zaken.
Wij hopen u 9 november bij onze herdenking welkom te kunnen heten.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met ons kantoor op telefoonnummer 020-3018496 of het emailadres info@cjo.nl