Zorg antisemitisme binnen Britse Labour partij

door | nov 29, 2019 | Antisemitisme bestrijding, Nieuws

In een brief aan haar Britse zusterorganisatie, The Board of Deputies of British Jews (BoD) heeft het CJO haar steun betuigt voor de activiteiten het BoD in aanloop naar de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk op 12 december. Het CJO deelt de zorg van het BoD over het opkomende antisemitisme in de Labour party. Een kopie van deze brief is verstuurd aan de leiders van de 3 linkse partijen in Nederland, Lodewijk Asscher van de PvdA, Jesse Klaver van GroenLinks en Marijnissen van de SP.

 

Geachte board of deputies,

 

Over een kleine maand worden in het Verenigd Koninkrijk verkiezingen gehouden. Met deze verkiezingen komt ook de angst voor antisemitisme in de Britse politiek naar boven. Het CJO volgt het nieuws over de kandidaten, onder meer via uw kanalen. Het CJO steunt het BoD in haar statements en activiteiten in deze woelige periode en deelt haar zorgen over het opkomende antisemitisme in de Labour partij.

Zonder een stemadvies te geven, moge het duidelijk zijn dat er in de politiek geen plaats mag zijn voor voor antisemitisme. Zowel de antisemitische incidenten binnen Labour, de afhandeling daarvan en het gebrek aan zelfreflectie bij de huidige leiding van de partij is zorgelijk en past niet in de lange traditie van de partij en haar gedachtengoed.

 

Wij sturen een kopie aan de leiders van de linkse partijen in Nederland in de hoop dat ook zij hun zorg zullen delen richting hun engelse zusterpartij.

 

Met vriendelijk groet

 

Het Centraal Joods Overleg (CJO)

 

Eddo Verdoner, Voorzitter

Ronny Naftaniel, Vice-Voorzitter