Overlijdensbericht Shimon Peres

door | sep 29, 2016 | Nieuws

Amsterdam, 29 september 2016

“For me, dreaming is simply being pragmatic”:  Shimon Peres (1923 – 2016)

Het Centraal Joods Overleg (CJO) heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van een groot staatsman en zoon van het Joodse volk, Shimon Peres.

Shimon Peres  heeft als zionistische leider de staat Israël helpen op te bouwen. Hij heeft Israël gediend als  minister, premier en president van Israël  maar zijn héle leven wordt gekenmerkt door een  niet aflatende inzet voor het Joodse volk en de Joodse staat zodat zij een veilige en vredige toekomst tegemoet kunnen gaan.

Shimon Peres was de laatste overgebleven Israëlische leider uit de school van de oprichter van de Staat Israël, David Ben Gurion.

Peres zal de geschiedenis ingaan als de architect van de Oslo-akkoorden waarin Israël en de Palestijnen formeel tot een deling van het voormalige Palestina besloten. Zowel Peres als premier Rabin en PLO- leider Arafat ontvingen voor  de Oslo-akkoorden  de Nobelprijs voor de vrede.

Zijn betekenis voor Israël en zijn nimmer aflatende pogingen vrede te brengen zullen voor altijd in onze herinnering blijven. Wij gedenken hem met groot respect.

Moge zijn ziel gebundeld worden in de bundel van het licht