CIDI en CJO zetten met de KNVB “een streep door discriminatie”

door | dec 20, 2016 | Nieuws

CJO en CIDI bij KNVB aftrap streep door discriminatie

Op woensdag 14 december vond in de Kuip in Rotterdam de aftrap van de campagne ‘Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie’ plaats.

Een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de KNVB waar ook het CIDI en het CJO nauw bij betrokken waren. Bij deze aftrap waren onder andere Van Praag, Seedorf en staatsecretaris van Rijn aanwezig.

De boodschap is niet zozeer bedoeld om degene aan te spreken die discrimineren, maar verenigt juist de 99% normale voetballiefhebbers die het ook zat zijn geassocieerd te worden met kwetsende en discriminerende uitingen in het voetbal. Door een koppeling te maken tussen de campagne van de rijksoverheid en de verbindende kracht van voetbal versterken we de eensgezindheid in het voetbal.

Als u ook ‘een streep door discriminatie’ wilt zetten kunt u op www.knvb.nl/discriminatie een petitie tekenen waarmee u aangeeft dat iedereen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur, zich welkom moet voelen in het voetbal.

Blijf up-to-date en volg ons ook op Twitter. We houden u zo veel mogelijk op de hoogte van alle zaken waar het CJO zich mee bezig houdt.