Optredens nazi-band in 013 Tilburg en P60 Amstelveen afgezegd na lobby CJO

door | mei 25, 2018 | Nieuws

Op donderdag 24 mei bracht een twitteraar aan het licht dat een Poolse band die nazistisch gedachtegoed aanhangt dit weekend zou optreden in poppodium P60 in Amstelveen. Al snel werd duidelijk dat de band niet alleen in Amstelveen zou optreden, maar ook een show in 013 gepland had staan.  Na onderzoek van het CJO bleek inderdaad dat de band, Infernal War, zich op verschillende manieren verhield tot het nazisme. Zo was het eerste officiële promo t-shirt van Infernal War bedrukt met de tekst: “Pure Elite Aryan Terror”. Ook kent de band nummers met titels als Jewhammer en Czarne Legiony SS. Hier hield het echter niet op. De groep muzikanten was in het verleden bekend onder de naam Infernal SS, en gaf hun muziek uit via neonazistische muzieklabels. De muzikanten hebben speciale persoonlijke bandnamen, waaronder Zyklon (gitarist) en Herr Warcrimer (zanger). Optredens op extreem rechtse festivals en samenwerkingen met bekende neo-nazistische bands is Infernal War tevens niet onbekend.
Afgelopen week zijn enkele optredens in de UK afgezegd, juist wegens deze link met nazisme. De band heeft hierop zelf aangegeven dat ze geen nazi, neo-nazi of fascistische band is. Een weinig geloofwaardig statement. Zeker wanneer een zanger van de band in een interview de holocaust ontkent. ‘Holocaust: myth, nothing more. I don`t claim that no jew died in concentration camp, but the number of 6 millions is ridiculous. But some day it will be true…”
 Naar aanleiding van deze informatie riep het CJO poppodia 013 en P60 op de optredens af te zeggen. Bands die dit soort gedachtegoed uitdragen mogen geen podium krijgen in Nederland. Nadat het CJO dit bij zowel 013 als P60 heeft aangekaart, besloten beide poppodia het optreden van de nazi-band af te zeggen. Het CJO is zeer verheugd met deze beslissing!