Reactie op anti-homopamflet

door | okt 20, 2016 | Nieuws | 0 Reacties

Centraal Joods Overleg neemt met kracht afstand van  anti-homopamflet

 

Het Centraal Joods Overleg (CJO) heeft met verontwaardiging kennis genomen van het discriminerende pamflet met anti-homoteksten dat het afgelopen weekend in Amsterdam verspreid is.

Als vertegenwoordiger van de Joodse Gemeenschap in Nederland nemen we met kracht afstand van de teksten in dit pamflet. Wij willen  benadrukken dat dit pamflet op geen enkele wijze de houding van de Joodse gemeente weergeeft. Bovendien  staat het vol met stuitende onwaarheden.  De Joodse gemeeneschap in Nederland wenst op geen enkele wijze noch met dit pamflet noch met de opstellers ervan geassocieerd te worden.

Namens het Centraal Joods Overleg

Ron van der Wieken, voorzitter

Jaap Fransman, vicevoorzitter

 

Algemeen
De bij het Centraal Joods Overleg aangesloten organisaties zijn: Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK);Portugees-Israëlitisch Kerkgenootschap (PIK);Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom; Federatie Nederlandse Zionisten (FNZ); Stichting Joods Maatschappelijk Werk (JMW); Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI);Nederlands Joodse Jeugd (NJJ) en Stichting Bij Leven en Welzijn (BLEW).