Kom naar de Nationale Kristallnacht herdenking!

door | okt 28, 2021 | Nieuws

Op dinsdag 9 november om 16.30 organiseert het Centraal Joods Overleg (CJO) in de Portugese Synagoge aan het mr. Visserplein te Amsterdam de jaarlijkse Nationale Herdenking van de Kristallnacht. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Aanmelden is noodzakelijk.

De massale uitbraak van antisemitisme in de nacht van 9 op 10 november 1938, waarbij in Duitsland en Oostenrijk bijna 100 Joden werden vermoord en ook duizenden synagogen en winkels van Joden vernield, was de voorbode van Hitlers pogingen het Joodse volk uit te roeien. 

De herdenking van deze georganiseerde pogrom, die de geschiedenis inging als de Kristallnacht, zal plaatsvinden in de Portugese Synagoge in Amsterdam.

Sprekers zijn: 

Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer

Micha Gelber, hij overleefde als kind het concentratiekamp Bergen-Belsen. De heer Gelber zal geïnterviewd worden door journaliste Margalith Kleijwegt

Ronny Naftaniel, voorzitter Centraal Joods Overleg

Presentatie: Tamar Efrati, voorzitter van de CIDI jongerenorganisatie, CIJO. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Tony Overwater en Maarten Ornstein.

De zaal is open vanaf 16:00 uur, het programma start om 16:30 uur. 

Indien u aanwezig wilt zijn in de Portugese Synagoge dient u zich aan te melden via aanmelden@cjo.nl. Per e-mail ontvangt u verdere instructies. Conform de coronaregels van de overheid zijn wij verplicht u te vragen naar uw coronatoegangsbewijs (QR-code).